Top 5 hondvriendelijke campings

Je hond is je allerbeste vriend, die heb je natuurlijk het liefst altijd bij je dus ook op vakantie. Hieronder hebben wij een lijstje opgesteld met een top 5 hondvriendelijke campings in Nederland, bekijk ze snel.

Recreatiepark De Boshoek

Recreatiepark De Boshoek is de ideale vakantiebestemming wanneer je je trouwe viervoeter graag meeneemt op vakantie. De camping is gelegen op de Veluwe en is daardoor de perfecte plek voor heerlijke wandelingen of fietstochten met je hond. Bezoek een van de losloopgebieden waar je hond heerlijk takken kan slepen of kan uitrazen op de heide. Enkele losloopgebieden in de buurt zijn: het strokelbos in Harderwijk, de Groevenbeekse heide in Ermelo en het Speulderbos/Putterbos in Putten. Samen met je trouwe vriend kun je er heel wat kilometers afleggen.

Ook op de kampeerplaatsen en de verschillende accommodaties is je hond van harte welkom. Wel wordt er gevraagd je hond niet op het terrein uit te laten en hem op het park aangelijnd te houden. Zo kunnen gasten in alle rust genieten van hun verblijf. De kampeerplekken zijn ruim opgezet zodat je trouwe viervoeter alle ruimte heeft. Op zowel de kampeer- als camperplaatsen zijn er maximaal twee honden toegestaan per plek. Wil je er graag een dagje op uit? Geen probleem! Ook met dagjes uit hoef je je hond niet achter te laten. Zo zijn er verschillende attracties in de buurt waar je je hond, dan wel aangelijnd gewoon mee kunt nemen.

Bekijken 1

Camping De Witte Berg

Op Camping De Witte Berg in Ootmarsum kun je samen met je hond genieten van een heerlijke vakantie in Twente. Ervaar het buitenleven en maak lange wandeltochten met je trouwe viervoeter. Direct naast de camping bevindt zich het natuurgebied Springendal. Hier kun je urenlang wandelen en ravotten met je favoriete huisdier. Wandel langs historische boerderijen en groene weilanden en laat je hond lekker spetteren in een van de verschillende beekjes die er te vinden zijn. Wil je graag wat afwisseling in je wandelroutes? Ga dan wandelen in Het Lutterzand of Het Hulsbeek, in deze natuurgebieden zijn losloopgebieden te vinden waar je hond optimaal kan genieten van de natuur en de vrijheid.

Je hond is van harte welkom op de kampeerplekken, wel gelden er een aantal huisregels. Zo vragen ze je om je viervoeter kort aan te lijnen op de camping en hem buiten het terrein uit te laten. Per kampeerplaats zijn er twee honden toegestaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen van zijn vakantie kan genieten mag je hond niet mee naar het zwembad of andere openbare ruimtes. Ook zijn ze niet toegestaan in de verhuuraccommodaties. Op de camping bevinden zich verschillende faciliteiten, zo kun je gebruik maken van onder andere het gratis wifi netwerk, de indoor speeltuin en natuurlijk het zwembad.

Bekijken 2

Kampeerdorp De Zandstuve

Op Kampeerdorp De Zandstuve in Hardenberg is je trouwe viervoeter van harte welkom. De mooie omgeving van de camping leent zich perfect voor lange wandelingen en fietstochten met je hond. Ga wandelen op de Sallandse Heuvelrug of lahttps://www.berkenrhode.nl/faciliteiten/wellnessat je hond ravotten op het Hulsbeek. In beide gebieden zijn hondenlosloopgebieden te vinden waar je hond eens goed kan uitrazen. Tegenover het park bevindt zich ook een groot bos, de Rheezerbelten. Hier kun je dagelijks terecht om je favoriete huisdier uit te laten. Naast het wandelen in de natuur is het ook leuk om eens een van de gezellige plaatsjes in de buurt te ontdekken.

Bij De Zandstuve zijn huisdiervriendelijke kampeervelden, waar je hond meer dan welkom is. Per kampeerplek is er één hond toegestaan. Wanneer je graag nog een huisdier mee wilt brengen dien je contact op te nemen met de receptie. Daarnaast wordt gevraagd je hond aan te lijnen en hem vanzelfsprekend niet op de camping uit te laten. Gaat het toch een keer mis? Dat kan natuurlijk gebeuren. Hiervoor hangen er op verschillende plekken op het park hondenzakjes dispensers, zo houd je het terrein netjes en schoon. Ook voor de baasjes is het goed vertoeven op Kampeerdorp de Zandstuve, er is namelijk een animatieteam, verschillende speeltuinen, een zwemparadijs en gratis wifi aanwezig op het park. Zo kun je in alle rust je favoriete serie terugkijken terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Bekijken 3

Camping de Noetselerberg

Op Camping de Noetselerberg beleef je samen met je hond een heerlijke vakantie. De camping is gelegen in Nijverdal, op de grens van Salland en Twente. Het park ligt dicht bij het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug wat de uitgelezen plek is voor een fanatieke wandeling met je trouwe viervoeter. In het hondenlosloopgebied Teesselinksveld mag je hond vrij rondrennen en kan hij eindeloos ravotten en rollen op de heide. Naast Teesselinksveld is er ook het grotere losloopgebied de Hellendoornse Berg. Rennen, spelen en apporteren; je hond heeft hier alle ruimte voor.

Rekening houdend met andere gasten gelden er enkele regels waar men zich aan dient te houden. Zo wordt er gevraagd je hond altijd aangelijnd te houden en hem uit te laten buiten de camping. Ook zijn honden niet toegestaan in de verhuuraccommodaties en op openbare plekken. Op je eigen kampeerplek is ook rekening gehouden met je favoriete huisdier. Deze zijn namelijk ruim opgezet zodat je hond alle bewegingsvrijheid heeft die hij of zij verdient. Ben je even uitgewandeld? Ga dan heerlijk ontspannen aan het zwembad of terrassen bij de bistro op het park. Gaan de kinderen ook mee? Zij kunnen zich lekker uitleven in een van de speeltuinen of sportvelden op het park terwijl jij geniet van een drankje op het terras.

Bekijken 4

Vakantiepark 't Rheezerwold

Hondvriendelijke camping ’t Rheezerwold staat garant voor veel vakantieplezier met je geliefde viervoeter. Met verschillende losloopgebieden in de buurt als de Hellendoornse Berg en Boswachterij Staphorst kunnen jij en je hond in alle vrijheid je dagelijkse rondje maken. Laat je hond hollen over de bulten en rollen door de heide, hij zal het geweldig vinden! Houdt je hond van zwemmen? Bij de camping bevindt zich een heuse visvijver waar je hond heerlijk in kan spatteren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond vies wordt, op de camping is namelijk een hondendouche aanwezig waar je hem dagelijks weer mooi schoon kan spoelen.

Natuurlijk gelden er op de camping een aantal standaard regels voor jouw hond. Zo moet hij op het park altijd aangelijnd zijn en moet je hond buiten het park worden uitgelaten. Daarnaast zijn er geen honden toegestaan in de verhuuraccommodaties en op het kampeerveld Valk. Naast leuke wandelroutes is er op het park en in de omgeving nog veel meer te doen. Zo is er een fietsverhuur op het park aanwezig en beschikt de camping over een binnen- en buitenzwembad met sauna. Ook aan de kinderen is gedacht, op het park is er een animatieteam aanwezig en er zijn verschillende speeltuinenen waar je kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Bekijken 5