• Blog

5 x duurzaam overnachten in Nederland

Geplaatst op 3 november 2023

Geniet van een milieubewuste vakantie op een duurzaam vakantiepark in Nederland! Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol bij het boeken van een vakantie. Op deze parken zijn de vakantiehuizen gebouwd met oog voor duurzaamheid,  ze beschikken over groene energie en faciliteiten voor elektrische auto’s. Ontdek hieronder onze aanraders voor duurzame vakantieparken!

1

Soof Heuvelrug

Soof Heuvelrug heeft een natuurrijke ligging op de Utrechtse Heuvelrug. Dit duurzame vakantiepark beschikt over energiezuinige Eco-Lodges met een A+++ label. Deze lodges zijn allemaal voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Hierdoor is de temperatuur van de Eco-Lodges gemiddeld 22 graden. Verder beschikt het park over oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Bekijken
2

De Klepperstee

Dit unieke en duurzame vakantiepark ligt in de duinen van Ouddorp. De energiezuinige vakantiehuizen zijn gemaakt van gerecycled golfkarton en zijn volledig gasvrij. Tevens zijn de vakantiewoningen voorzien van zonnepanelen. Daarnaast beschikt het park over een natuurlijke zwemvijver die gezuiverd wordt door de honderden plantjes aan de waterkant. Het water bevat geen chloor of andere chemicaliën en wordt niet verwarmd.

Bekijken
3

Vakantiepark Mölke

Zeg je Mölke, dan zeg je slow living. Op dit bosrijke vakantiepark kom je helemaal tot rust in de natuur van Twente. Ontdek de prachtige Reggestreek op een milieuvriendelijke manier en huur een Green Buggy of Green Scooter bij Mölke! Deze energiezuinige voertuigen zijn 100% elektrisch. De Green Buggies zijn geschikt voor maximaal 6 personen en gaan lekker snel. De Green Scooters zijn geschikt voor 1 persoon en kunnen 25 kilometer per uur. Bestuurders dienen minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van rijbewijs B.

Bekijken
4

Ridderstee

Dit prachtige vakantiepark in de duinen van Ouddorp beschikt over ruime en duurzame vakantiewoningen die volledig gasvrij zijn. Deze luxe vakantiehuizen worden voorzien van groene energie door zonnepanelen. Verder beschikt het park niet over faciliteiten zodat je in alle rust kunt genieten van een heerlijke vakantie aan zee in je duurzame woning.

Bekijken
5

Berkenrhode

De parken van Berkenrhode liggen op natuurrijke locaties in Gelderland. Hier vind je duurzame vakantiehuizen die volledig gasloos en goed geïsoleerd zijn. Vele woningen op deze parken beschikken over zonnepanelen en -collectoren, LED-verlichting, inductiekookplaten, een warmtepomp en waterbesparende douchekoppen. Bovendien bieden ze laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen.

Bekijken

Milieubewust genieten op een duurzaam vakantiepark

Duurzame vakantiehuizen bieden voordelen op het gebied van milieu, financiën, comfort en ethiek. De goede isolatie en de natuurlijke ventilatie dragen bij aan jouw comfort. Daarnaast draag je je steentje bij aan het welzijn van de planeet. Dat is vakantie vieren met een goed gevoel!