• Blog
  • Toplijstjes

Kamperen met hond in Nederland

Geplaatst op 25 april 2023

Veel hondenbezitters willen hun harige vrienden graag meenemen tijdens een kampeervakantie in eigen land. En waarom ook niet? Nederland heeft talloze prachtige campings en natuurgebieden waar je kunt kamperen met je hond. In deze blog delen we de leukste campings met hond!

1

Papillon Country Resort

Zin in een luxe kampeervakantie met het hele gezin? Dat ervaar je bij 5-sterren camping Papillon Country Resort. Je bent omringd door de natuur en je bevindt je op steenworp afstand van de Duitse grens. Op het vakantiepark zijn genoeg voorzieningen voor het hele gezin en ook aan jouw hond is gedacht. Het park beschikt over een hondendouche en er is een speciaal hondenlosloopveld.

Bekijken
2

Familiecamping de Belten

Familiecamping de Belten is een camping gelegen in het Overijsselse Rheeze. De camping beschikt over veel faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, klautertuin, speelstrand en diverse horecagelegenheden. Honden zijn op verschillende kampeervelden toegestaan en het achterliggende bos is perfect om de hond uit te laten.

Bekijken
3

EuroParcs De Wije Werelt

Wil je op de Veluwe kamperen met hond? Op Europarcs De Wije Werelt zijn honden van harte welkom! In een aantal accommodaties zijn huisdieren toegestaan en je kunt in de omgeving van het vakantiepark veel wandelroutes volgen. Daarnaast beschikt Europarcs De Wije Werelt over veel faciliteiten, zodat het hele gezin een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat.

Bekijken
4

Vakantiepark de Kuilart

5-sterren vakantiepark de Kuilart ligt in een prachtig watersportgebied in Friesland. Ga lekker het water op, sla een balletje op de tennisbaan, ga skaten op de skateramp of verken (samen met je trouwe viervoeter) de omgeving. Het park beschikt over alle ingrediënten voor een onvergetelijke gezinsvakantie met hond! Extra handig; bij het sanitairgebouw is een hondendouche aanwezig.

Bekijken
5

EuroParcs De Koog

Kamperen met hond aan zee is altijd een goed idee! Lekker uitwaaien, rennen over het strand, ravotten in het zand en daarna een verkoelende duik nemen. Europarcs De Koog op Texel is de perfecte camping aan zee met hond. Bij aankomst zorgt het park voor wat lekkers en iets om te spelen.

Goed om te weten is dat huisdieren op alle parken van EuroParcs zijn toegestaan.

Bekijken
6

Vakantiepark Breebronne

Een park waar op en top vermaak is voor het hele gezin: vakantiepark Breebronne, een hondvriendelijke camping in Limburg. Er zijn kampeerplaatsen speciaal ingericht voor huisdieren. Er is een hondenstrand waar je hond lekker kan uitrazen en in de natuurgebieden in de buurt kan je mooie wandelingen maken. Kamperen met hond is hier wel heel comfortabel!

Bekijken
7

Camping Zonneweelde

Kies voor een camping aan zee met hond in Zeeland. Camping Zonneweelde is ideaal voor een strandvakantie in eigen land. Het beschikt over een zwembad met waterspeeltuin, een binnenspeeltuin, sport & spel faciliteiten en nog veel meer! Je kunt zowel met de hond kamperen als een comfortabel vakantiehuis huren. Er is voor ieder wat wils.

Bekijken

Kamperen met hond: hier moet je rekening mee houden

Als je gaat kamperen met je hond zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Veel campings hebben namelijk een hondenbeleid, dus lees je goed in voordat je je kampeerplaats of accommodatie gaat boeken. Kijk bijvoorbeeld naar het maximaal aantal honden dat je mee mag nemen, of ze aangelijnd dienen te zijn, welke extra faciliteiten de camping biedt voor honden en of de omgeving geschikt is om je hond uit te laten. Ga goed voorbereid op reis zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Campings met hond

Kamperen met je hond in Nederland is een geweldige manier om tijd door te brengen met je harige vriend terwijl je geniet van de prachtige natuur en de frisse lucht. In deze blog delen we slechts een aantal campings in Nederland waar je mag kamperen met hond. Er zijn natuurlijk nog veel meer topcampings die honden toelaten. Wat dacht je bijvoorbeeld van camping De Kleine Wolf die over een speciale hondenzone beschikt? Of de huisdiervriendelijke camping Torentjeshoek? Het volledige aanbod campings met hond in Nederland vind je hier. Of je nu op zoek bent naar een camping in het bos of aan de kust, de keuze is reuze!