• Blog
  • Toplijstjes

Top 10 hondvriendelijke campings

Geplaatst op 1 maart 2022

Top 10 hondvriendelijke campings

Je hond is je allerbeste vriend, die heb je natuurlijk het liefst altijd bij je dus ook op vakantie. Hieronder hebben wij een lijstje opgesteld met een top 10 hondvriendelijke campings in Nederland, bekijk ze snel!

1

Recreatiepark De Boshoek

Recreatiepark De Boshoek is de ideale vakantiebestemming wanneer je je trouwe viervoeter graag meeneemt op vakantie. De camping is gelegen op de Veluwe en is daardoor de perfecte plek voor heerlijke wandelingen of fietstochten met je hond. Bezoek een van de losloopgebieden waar je hond heerlijk takken kan slepen of kan uitrazen op de heide. Enkele losloopgebieden in de buurt zijn: het strokelbos in Harderwijk, de Groevenbeekse heide in Ermelo en het Speulderbos/Putterbos in Putten. Samen met je trouwe vriend kun je er heel wat kilometers afleggen.

Ook op de kampeerplaatsen en de verschillende accommodaties is je hond van harte welkom. Wel wordt er gevraagd je hond niet op het terrein uit te laten en hem op het park aangelijnd te houden. Zo kunnen gasten in alle rust genieten van hun verblijf. De kampeerplekken zijn ruim opgezet zodat je trouwe viervoeter alle ruimte heeft. Op zowel de kampeer- als camperplaatsen zijn er maximaal twee honden toegestaan per plek. Wil je er graag een dagje op uit? Geen probleem! Ook met dagjes uit hoef je je hond niet achter te laten. Zo zijn er verschillende attracties in de buurt waar je je hond, dan wel aangelijnd gewoon mee kunt nemen.

Bekijken
2

Camping De Witte Berg

Op Camping De Witte Berg in Ootmarsum kun je samen met je hond genieten van een heerlijke vakantie in Twente. Ervaar het buitenleven en maak lange wandeltochten met je trouwe viervoeter. Direct naast de camping bevindt zich het natuurgebied Springendal. Hier kun je urenlang wandelen en ravotten met je favoriete huisdier. Wandel langs historische boerderijen en groene weilanden en laat je hond lekker spetteren in een van de verschillende beekjes die er te vinden zijn. Wil je graag wat afwisseling in je wandelroutes? Ga dan wandelen in Het Lutterzand of Het Hulsbeek, in deze natuurgebieden zijn losloopgebieden te vinden waar je hond optimaal kan genieten van de natuur en de vrijheid.

Je hond is van harte welkom op de kampeerplekken, wel gelden er een aantal huisregels. Zo vragen ze je om je viervoeter kort aan te lijnen op de camping en hem buiten het terrein uit te laten. Per kampeerplaats zijn er twee honden toegestaan. Om ervoor te zorgen dat iedereen van zijn vakantie kan genieten mag je hond niet mee naar het zwembad of andere openbare ruimtes. Ook zijn ze niet toegestaan in de verhuuraccommodaties. Op de camping bevinden zich verschillende faciliteiten, zo kun je gebruik maken van onder andere het gratis wifi netwerk, de indoor speeltuin en natuurlijk het zwembad.

Bekijken
3

Kampeerdorp De Zandstuve

Op Kampeerdorp De Zandstuve in Hardenberg is je trouwe viervoeter van harte welkom. De mooie omgeving van de camping leent zich perfect voor lange wandelingen en fietstochten met je hond. Ga wandelen op de Sallandse Heuvelrug of laat je hond ravotten op het Hulsbeek. In beide gebieden zijn hondenlosloopgebieden te vinden waar je hond eens goed kan uitrazen. Tegenover het park bevindt zich ook een groot bos, de Rheezerbelten. Hier kun je dagelijks terecht om je favoriete huisdier uit te laten. Naast het wandelen in de natuur is het ook leuk om eens een van de gezellige plaatsjes in de buurt te ontdekken.

Bij De Zandstuve zijn huisdiervriendelijke kampeervelden, waar je hond meer dan welkom is. Per kampeerplek is er één hond toegestaan. Wanneer je graag nog een huisdier mee wilt brengen dien je contact op te nemen met de receptie. Daarnaast wordt gevraagd je hond aan te lijnen en hem vanzelfsprekend niet op de camping uit te laten. Gaat het toch een keer mis? Dat kan natuurlijk gebeuren. Hiervoor hangen er op verschillende plekken op het park hondenzakjes dispensers, zo houd je het terrein netjes en schoon. Ook voor de baasjes is het goed vertoeven op Kampeerdorp de Zandstuve, er is namelijk een animatieteam, verschillende speeltuinen, een zwemparadijs en gratis wifi aanwezig op het park. Zo kun je in alle rust je favoriete serie terugkijken terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Bekijken
4

Camping de Noetselerberg

Op Camping de Noetselerberg beleef je samen met je hond een heerlijke vakantie. De camping is gelegen in Nijverdal, op de grens van Salland en Twente. De camping ligt dicht bij het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug wat de uitgelezen plek is voor een fanatieke wandeling met je trouwe viervoeter. In het hondenlosloopgebied Teesselinksveld mag je hond vrij rondrennen en kan hij eindeloos ravotten en rollen op de heide. Naast Teesselinksveld is er ook het grotere losloopgebied de Hellendoornse Berg. Rennen, spelen en apporteren; je hond heeft hier alle ruimte voor.

Rekening houdend met andere gasten gelden er enkele regels waar men zich aan dient te houden. Zo wordt er gevraagd je hond altijd aangelijnd te houden en hem uit te laten buiten de camping. Ook zijn honden niet toegestaan in de verhuuraccommodaties en op openbare plekken. Op je eigen kampeerplek is ook rekening gehouden met je favoriete huisdier. Deze zijn namelijk ruim opgezet zodat je hond alle bewegingsvrijheid heeft die hij of zij verdient. Ben je even uitgewandeld? Ga dan heerlijk ontspannen aan het zwembad of terrassen bij de bistro op het park. Gaan de kinderen ook mee? Zij kunnen zich lekker uitleven in een van de speeltuinen of sportvelden op het park terwijl jij geniet van een drankje op het terras.

Bekijken
5

Vakantiepark 't Rheezerwold

Hondvriendelijke camping ’t Rheezerwold staat garant voor veel vakantieplezier met je geliefde viervoeter. Met verschillende losloopgebieden in de buurt als de Hellendoornse Berg en Boswachterij Staphorst kunnen jij en je hond in alle vrijheid je dagelijkse rondje maken. Laat je hond hollen over de bulten en rollen door de heide, hij zal het geweldig vinden! Houdt je hond van zwemmen? Bij de camping bevindt zich een heuse visvijver waar je hond heerlijk in kan spatteren. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond vies wordt, op de camping is namelijk een hondendouche aanwezig waar je hem dagelijks weer mooi schoon kan spoelen.

Natuurlijk gelden er op de camping een aantal standaard regels voor jouw hond. Zo moet hij op het park altijd aangelijnd zijn en moet je hond buiten het park worden uitgelaten. Daarnaast zijn er geen honden toegestaan in de verhuuraccommodaties en op het kampeerveld Valk. Naast leuke wandelroutes is er op het park en in de omgeving nog veel meer te doen. Zo is er een fietsverhuur op het park aanwezig en beschikt de camping over een binnen- en buitenzwembad met sauna. Ook aan de kinderen is gedacht, op de camping is een animatieteam aanwezig en er zijn verschillende speeltuinenen waar je kinderen zich heerlijk kunnen uitleven.

Bekijken
6

Camping de Berenkuil

Op camping de Berenkuil beleef je een bereleuke vakantie samen met je hond. De Berenkuil is een kindvriendelijke camping in Grolloo. De camping is gelegen in een bosrijke omgeving midden in de natuur, fijn voor jou en je huisdier. Daarnaast is het een autovrije camping waardoor wandelaars en fietsers vrij baan hebben. Nabij camping de Berenkuil ligt Nationaal Landschap Drentsche Aa en Geopark De Hondsrug. Dé perfecte omgeving om een schitterende wandeling met je huisdier te maken. In beide gebieden zijn honden, mits aangelijnd, welkom. Ervaar de prachtige bos- en zandpaadjes in de mooie natuur met hunebedden, vennetjes en heide. Op sommige plekken mag je hond lekker loslopen zodat er heerlijk gerend, gespeeld en gezwommen kan worden. 

Een verblijf bij deze 5-sterren ANWB top camping bezorgt jou en je huisdier een onvergetelijke vakantie. Je kunt rustig met je hond, mits aangelijnd, over de camping wandelen. Wel is het alleen toegestaan om je hond buiten het terrein uit te laten. Per kampeerplaats mag je maximaal twee honden meenemen. Kies voor een kampeerplek met veel privacy of een plek op een veldje met speeltuin. Voor kinderen is er ook meer dan genoeg te beleven. Zij zullen zich zeker niet vervelen in de mooie binnenspeeltuin, grote buitenspeeltuin, het openluchtzwembad en bij het recreatieteam. Op camping de Berenkuil vind je meer dan 25 grote en kleine speeltuinen. Terwijl de kinderen zich vermaken geniet je van een heerlijk hapje en drankje bij Het Bommelhoes. Vanaf het terras heb je uitzicht op de speeltuin. Door de gunstige ligging van de camping zijn er voldoende mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

Bekijken
7

Camping Zonneweelde

Op 5-sterren camping Zonneweelde geniet je van een heerlijke familievakantie samen met je hond. De camping is gelegen op slechts 950 meter afstand van het prachtige zandstrand van Nieuwvliet. Kom lekker kamperen samen met je hond of boek een accommodatie voor 6 personen. Samen lekker genieten van zon, zee en strand. Maak lange strandwandelingen en verken de omgeving met je hond. In de omgeving van camping Zonneweelde zijn heel veel bijzondere plekjes te ontdekken. Verken je de omgeving liever op de fiets? De camping ligt aan het fietsknooppunten netwerk. Zo start je snel met je route en ontdek je de allermooiste plekjes in de omgeving van camping Zonneweelde. 

Bij camping Zonneweelde vind je huisdiervriendelijke kampeervelden. Kies voor een comfortplaats of comfortplaats met CAI-aansluiting die beschikken over elektriciteit, water en afvoer. De kampeerplaatsen zijn te vinden op een veldje met speeltoestellen. Heb je behoefte aan wat meer luxe? Dan kies je voor een vakantiehuis met hond. Op de camping is genoeg te beleven. Er is namelijk een openlucht zwembad met waterspeeltuin, animatieteam, binnenspeeltuin, kinderbioscoop, restaurant en fietsverhuur. Zo verveel je je geen moment tijdens je vakantie samen met je hond. Camping Zonneweelde ligt vlak bij de Belgische grens waardoor je gerust een bezoekje kunt brengen aan de historische steden Brugge en Gent.

Bekijken
8

Camping Baalse Hei

Dat je niet graag zonder je hond op vakantie gaat, snappen ze bij camping Baalse Hei in Turnhout wel. Je wilt je hond liever niet naar een oppas of pension brengen en het is gewoon heel gezellig om samen met je huisdier een nieuwe omgeving te verkennen. Daarom overnacht je hier samen met je hond in een vakantiehuis of ga je samen met je hond kamperen. De camping is omgeven door prachtige bossen, wateren en natuurgebieden. Hier zijn oneindig veel wandelmogelijkheden. Daarnaast geniet je op het park van meerdere vijvers, horeca en leuke sport- en spelfaciliteiten. Er geldt een maximum van twee huisdieren per kampeerplaats en in het vakantiehuis is maximaal één huisdier toegestaan. 

Bij camping Baalse Hei vind je rust en ruimte. De camping grenst aan een uniek en uitgestrekt natuurgebied. Daarnaast is er in de omgeving veel te beleven op het gebied van cultuur en gezelligheid. Maak prachtige wandelingen samen met je hond en breng een bezoek aan de steden Geel, Mol en Antwerpen. Wil je toch liever een dagje op de camping blijven? Dan kun je je prima vermaken bij de drie grote vijvers op het park, namelijk de zwemvijver mét ligstrand, visvijver en roeivijver. Ook is er op de camping de mogelijkheid om te voetballen, tennissen, basketballen of volleyballen. Afsluitend geniet je van een heerlijke bourgondische maaltijd op het terras. Kies je ervoor om te overnachten in een vakantiehuis? Deze zijn geschikt voor 2 tot 8 personen en zijn van alle gemakken voorzien. De vakantiehuizen hebben mooie slaapkamers, ruime woonkamers, een fijne keuken en WiFi.

Bekijken
9

Camping Wilsumer Berge

Bij camping Wilsumer Berge geniet je samen met je hond van een vakantie nét over de Duitse grens midden in de bossen. Op deze grote natuurcamping is jouw hond van harte welkom. Geniet samen met je trouwe viervoeter van veel natuur om je heen, van schitterende bossen tot uitgestrekte heidevelden. Camping Wilsumer Berge ligt in Grafschaft Bentheim, vlak over de grens bij Coevorden en Hardenberg. Deze huisdiervriendelijke camping ligt aan een recreatieplas met zandstrand. Perfect om even lekker te relaxen en af te koelen in het water. Op de comfort en back-to-nature kampeerplaatsen is het toegestaan om maximaal twee honden per plaats mee te nemen. 

De standaard kampeerplekken beschikken over 6 ampère stroom, hebben gratis WiFi en er is een watertappunt op het kampeerveld. De comfortplaatsen zijn luxer en beschikken over 16 ampère stroom, gratis WiFi, televisieaansluiting, vuilwaterafvoer én een eigen watertappunt. In de omgeving van camping Wilsumer Berge is er genoeg te beleven. Vanaf deze hondencamping in Duitsland maak je prachtige wandelingen met je hond. Maar er is méér dan alleen natuur. Bezoek het historische plaatsje Bad Bentheim, de gezellige plaatsjes Uelsen en Wilsum of beleef een avontuurlijke middag in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Ook op de camping zelf is er meer dan genoeg te doen, ook voor kinderen! Er is een recreatieplas, zandstrand, beachclub, recreatieteam én adventurehal. Kortom, bij camping Wilsumer Berge is er genoeg te beleven voor het hele gezin!

Bekijken
10

Familiecamping Beerze Bulten

Een kampeervakantie is niet compleet zonder je trouwe viervoeter. Een heerlijke bungalow of kampeerplek voor jou en je hond vind je bij Familiecamping Beerze Bulten. Deze camping is gelegen in het Vechtdal en de kampeerplekken bevinden zich aan de rand van het bos. Hierdoor maak je prachtige wandelingen meteen vanaf je kampeerplek. Je hond dient wel aangelijnd te zijn op je kampeerplaats, maar je kunt tot aan de normale luifel bij je tent of caravan gebruikmaken van een hondenhekje. Per kampeerplaats zijn maximaal twee honden toegestaan. Per bungalow is er één hond toegestaan. Op en in de omgeving van camping Beerze Bulten is er meer dan genoeg te beleven voor jou en je hond!

De bungalows en kampeerplaatsen van deze hondvriendelijke camping liggen vlak bij een bos. Hier zijn tal van mogelijkheden om jouw hond vlak bij de camping uit te laten of om lange wandelingen te maken. Even bijkomen van een wandeling? Dan is het tijd voor een hapje en een drankje bij Brasserie de Hagehorst. Ook hier is jouw hond van harte welkom! Op het centrale gedeelte van de camping moet je viervoeter aangelijnd zijn. Je bereikt dit centrale gedeelte via een speciaal aangelegd hondenpaadje welke is aangegeven met bordjes. Camping Beerze Bulten beschikt over veel verschillende faciliteiten. Voor kinderen is er veel zwem- en speelplezier te beleven bij het indoorspeelparadijs of de buitenspeeltuin. Ook hier is een binnen- en buitenzwembad mét glijbaan! Voor ontspanning kun je terecht bij de wellness en beautysalon. Op deze hondvriendelijke camping beleef je een onvergetelijke tijd samen met je hond!

Bekijken