4-sterren-camping-in-nederland-12
  • Blog

Top 10 kindvriendelijke campings

Geplaatst op 2 februari 2023

Dit jaar op vakantie met het hele gezin maar nog geen idee waar naartoe? Geen probleem! Wij hebben 10 kindvriendelijke campings voor je uitgezocht met faciliteiten waar jong en oud zich uitstekend vermaakt. Zwembaden, animatieteams, speeltuinen en sportvelden, niets zal er ontbreken. Kamperen is voor kinderen een ultieme belevenis! Bekijk hieronder de top 10 kindvriendelijke campings in Nederland.

1

Beerze Bulten

Bij Beerze Bulten in Overijssel beleef je een onvergetelijke vakantie met het hele gezin. De camping is uitgeroepen tot ANWB camping van het jaar 2023. Het park heeft het hele jaar door een zeer uitgebreid animatieprogramma vol met superleuke activiteiten. Je kinderen kunnen dagelijks meezingen en klappen met Bultje het Konijn in het theater of zich uitleven tijdens de vele sport- en spelactiviteiten. Als campinggast heb je gratis toegang tot het indoor speelparadijs ‘Het Giga Konijnenhol’. Knutselen en kleuren in de knutselhoek, klimmen en klauteren op de speeltoestellen en sjezen van de glijbaan, je kinderen zullen het er geweldig vinden. Gooi een strike op een van de bowlingbanen of ga gezellig een hapje eten in ‘Bultje’s Eetkamer’.

Op vakantiepark Beerze Bulten valt genoeg waterpret te beleven, zo is er een binnen- en buitenzwembad aanwezig op het park. Kinderen beleven urenlang spetterpret met de verschillende glijbanen en watersproeiers die aanwezig zijn in het zwembad. Ook voor de allerkleinsten is er voldoende waterpret te beleven, zo heeft het park een heuse waterspeeltuin met diverse sproeiertjes en zelfs een kleine glijbaan. Kinderen kunnen eindeloos uitrazen in de grote speeltuin ‘Het Giga Konijnenveld’. Deze speeltuin is ruim 10.000 vierkante meter en is compleet uitgerust met klimtoestellen, klimnetten, schommels en glijbanen. Even een momentje voor jezelf? Geniet dan van de verschillende wellness faciliteiten op het park. Kom even helemaal tot rust in de Finse sauna of het stoombad. Beerze Bulten heeft alle ingrediënten voor een fantastische familievakantie.

Bekijken
2

Recreatiepark de Boshoek

Op Recreatiepark de Boshoek beleef je gegarandeerd vakantieplezier voor het hele gezin. De 5-sterren ANWB Topcamping is gelegen in Voorthuizen op de Hoge Veluwe en is de ideale plek om te kamperen met kinderen. Je kinderen beleven urenlang speelplezier in de aanwezige speeltuinen. Zij kunnen klauteren als een echte aap op de wel 7,5 meter hoge toren van speelparadijs “De Klauterhoeve”. Eenmaal bovenaan zijn ze snel weer beneden door een ritje te wagen van de glijbaan. Voor de allerkleinsten zijn er uiteraard ook lagere speeltorens en glijbanen. Natuurlijk zijn er ook sport-en spelgelegenheden voor het hele gezin. Sla een balletje op de tennisbaan. of smash er op los op het volleybalveld. Voor de attributen kun je terecht bij de receptie.

Ga je op vakantie met kleine kinderen? Recreatiepark de Boshoek biedt ook kindvriendelijke bungalows aan. Deze bungalows zijn geschikt voor 7 personen en zijn ingericht met een speel-, kinder- én babykamer. Liever op vakantie met een eigen tent of caravan? Dan zijn de autovrije kampeervelden perfect voor je familievakantie. Zo kunnen de kinderen veilig buitenspelen. Zijn je kinderen echte waterratten? Of misschien ben je er zelf een? Dan zijn jullie bij Recreatiepark de Boshoek op de juiste plek. Jong en oud beleeft urenlang waterplezier in ons binnen- en buitenzwembad met verschillende glijbanen. Naast deze faciliteiten staan ook het  animatieteam en de mascottes Keessie en Willie tijdens de schoolvakanties klaar om de kinderen te vermaken.

Bekijken
3

Vakantiepark & glamping Mölke

Op vakantiepark Mölke kun je zowel kamperen als bijzonder overnachten in glamping accommodaties. Voor kids is hier van alles te beleven! Het kindvriendelijke vakantiepark in Twente heeft een overdekt zwembad, een binnen speeltuin, een strandje waar in de zomer gezwommen kan worden in de Regge en een bowling baan. Daarnaast kun je op de Regge bootje varen, kanoën of suppen!

Tijdens een vakantie op vakantiepark Mölke kunnen de kinderen de hele dag genieten van animatie. Hier kunnen ze terecht in de knutselacademie waar onder andere echte houten vogelhuisjes in elkaar gezet kunnen worden. Daarnaast worden er de hele dag leuke activiteiten georganiseerd waarmee ’s avonds afgesloten wordt met een disco!

Bekijken
4

Kampeerdorp de Zandstuve

Kom samen met je gezin naar Kampeerdorp de Zandstuve en geniet van een heerlijke familievakantie. Deze 5-sterren Topcamping is gelegen in Hardenberg, Overijssel. Kampeerdorp de Zandstuve is een superleuke kindercamping voorzien van vele faciliteiten. Weer of geen weer, in Cobus’ Speelkasteel vermaken je kinderen zich het hele jaar door. Even geen tijd of zin om mee te gaan naar het indoor speelparadijs? Geen punt! Klimmen en klauteren kan namelijk ook gewoon op een van de speeltuinen dicht bij je kampeerplaats. Zo houd je tijdens het koken toch een oogje in het zeil bij je kind. Houden je kinderen of misschien jijzelf erg van zwemmen? Dan ben je bij Kampeerdorp de Zandstuve aan het juiste adres. In het subtropische binnenbad en het verwarmde buitenbad van de camping valt voldoende waterpret te beleven. Duiken, spetteren en van glijbanen sjeezen; het kan er allemaal.

Op het park is ook een animatieteam aanwezig waar je kinderen dagelijks kunnen deelnemen aan de leukste activiteiten. Zo heb je als ouder even een welverdiend momentje voor jezelf. Van plan op vakantie te gaan met je kleintje? Kies dan voor een vakantie tijdens de dreumesweken. In deze periode worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen in de dreumes-en peuterfase. De activiteiten zijn speciaal gericht op de beleveniswereld en vaardigheden van de allerkleinsten. De weken staan dan ook geheel in het teken van spelend en ontdekkend leren.

Bekijken
5

Camping De Witte Berg

Bij kindvriendelijke camping De Witte Berg in Ootmarsum geniet jong en oud van een onvergetelijke vakantie. Gooi samen met je kind een hengel uit bij de visvijver of neem een duik in de natuurlijke zwemvijver. In deze vijver is een grote trampoline aanwezig voor dubbel zoveel waterpret. Bij de zwemvijver is ook een waterspeeltuin te vinden, hier beleven kinderen urenlang spetterpret. Helaas ben je in Nederland niet altijd verzekerd van goed weer, maar dat mag bij Camping De Witte Berg de pret niet drukken. Het park beschikt namelijk over een indoor speeltuin en een zwembad met overkapping, welke bij slecht weer dicht kan. Zo kunnen kinderen ongeacht het weer heerlijk blijven zwemmen, spetteren, klimmen en klauteren.

Uiteraard heeft de camping ook een centrale speeltuin en diverse speeltoestellen verspreid over het terrein, zo maken kinderen overal op het park nieuwe vriendjes. Tijdens de schoolvakanties vermaken je kinderen zich met leuke spelactiviteiten, theatervoorstellingen en thema activiteiten bij het animatieteam. Er even gezamenlijk op uit? Achter de camping loopt een mooi wandelpad langs het beekdal. Het pad bestaat uit verschillende kleine bruggetjes en stapstenen. Een leuke route voor jong en oud!

Bekijken
6

Vakantiepark Beekse Bergen

Altijd al eens op safari gewild? Bij Vakantiepark Beekse Bergen krijg je de kans. Combineer je bezoek aan Safaripark Beekse Bergen met een verblijf op het vakantiepark. Verblijf als een echte ranger in een van de ‘jungalows’ of een safaritent of verblijf in het Safari Resort op het park. Als verblijfsgast heb je onbeperkt toegang tot het safaripark. Ontdek de savannes en kom oog in oog te staan met je favoriete wilde dieren. Leg de route af met je eigen auto en bewonder de wilde dieren en mooie savannes rustig in je eigen tempo. Liever niet zelf rijden? Ga dan voor een bussafari met een ervaren ranger. Uiteraard kun je ook de savanne ter voet verkennen. Trek je wandelschoenen aan en ga samen op wandelsafari. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Naast toegang tot het safaripark kun je je ook super vermaken in het verwarmde en overdekte junglebad. Het junglebad is compleet voorzien van waterspuiten en een glijbaan, voor maximale waterpret. Even een momentje voor jezelf? Op safaripark Beekse Bergen is een animatieteam aanwezig om je kinderen te vermaken met leuke activiteiten zoals spelletjes of knutselen. Verder valt er op het park uren vermaak te vinden in de leuke speeltuin of op de verschillende sportfaciliteiten van het park. Zo kun je vissen in het Victoriameer, volleyballen op het volleybalveld of een balletje slaan op de midgetgolfbaan.

Bekijken
7

Camping de Noetselerberg

Wanneer je op zoek bent naar een gezellige familiecamping ben je bij Camping De Noetselerberg in Nijverdal aan het juiste adres. De camping heeft verschillende voorzieningen en faciliteiten die jullie vakantie tot een succes brengen. Zo staat het animatieteam elke schoolvakantie klaar om alle kinderen te vermaken met een afwisselend programma met leuke activiteiten, thema’s en musicals. Daag je gezin uit voor een tafeltennistoernooi of trap een balletje op het pannaveld. Overal op het park zijn sport- en speelfaciliteiten te vinden. Is het een dag slecht weer? Geen probleem! In de indoor speeltuin kunnen kinderen ook met slecht weer door in de touwen klimmen en van de glijbanen roetsjen.

Waterpret beleef je in zowel het binnen- en buitenzwembad op het park. Het buitenbad heeft een ligweide waar je met mooi weer heerlijk kunt zonnebaden. Liever overdekt zwemmen? Dat kan! Ga baantjes trekken of roetsj van de glijbaan van wel 35 meter lang en plons in het subtropische zwembad. Ook voor de allerkleinsten valt er voldoende waterpret te beleven. Zij vermaken zich uren met de waterspuiten en glijbaan in het piratenschip van het kleuterbadje.

Bekijken
8

Camping De Berenkuil

Familiecamping De Berenkuil in Grolloo is de ideale camping om te bezoeken met kinderen. De camping is geheel autovrij, zo hebben je kinderen alle ruimte om veilig te kunnen spelen. Naast spelen op en rondom de kampeerplek zijn er nog vele andere speelfaciliteiten waar kinderen zich kunnen uitleven. Op het park bevindt zich een speelvijver met verschillende speeltoestellen waar ze heerlijk kunnen ravotten. Ben je een echte waterliefhebber? Ultiem waterpret beleef je in het openluchtzwembad of in de waterspeeltuin. Ren door de watersproeiers of spetter in de waterplassen. Waterplezier gegarandeerd!

De Berenkuil heeft ook een uitgebreid recreatieprogramma, zo zijn kinderen elke ochtend welkom in het Berenhol om te knutselen. Ook is er elke avond om 7 uur een theatervoorstelling in het openluchttheater. Klimmen en klauteren kan in de grote buitenspeeltuin op het park, maar naast klimmen en klauteren kan er ook heerlijk gechilld worden op de ronde bank rondom de grote beuk. Ook wanneer het slecht weer is hoef je je niet te vervelen. Klim door de touwen van binnenspeeltuin Tippedoki, roetsj van de glijbanen of spring op een van de trampolines, Tippedoki staat garant voor super veel speelplezier.

Bekijken
9

Camping de Leistert

Bij Recreatiepark de Leistert in Limburg beleef je vakantieplezier voor jong en oud. De plaza op het park is het bruisende hart van Recreatiepark de Leistert. Van je dagelijkse boodschappen doen tot een avondje bowlen, alles is er mogelijk. Huur een bowlingbaan en maak er een gezellige familie avond van of ga heerlijk samen uiteten in een van de horecagelegenheden. De echte crea bea’s vermaken zich in het klushuis waar ze meerdere keren per week heerlijk kunnen knippen, plakken, timmeren en zagen. Naast knutselen verzorgt het animatieteam dagelijks vele andere leuke activiteiten. Kinderen hangen de echte Tarzan en Jane uit in de indoor speeljungle. Ze vermaken zich uren op de wel 15 hardhouten speeltoestellen, terwijl jij lekker kunt genieten op het terras. De speeljungle is gratis toegankelijk voor alle verblijfsgasten.

Liefhebber van zwemmen? Dan heb je bij Camping de Leistert een ruime keuze aan zwemgelegenheden. Zo is er een zwemvijver, buitenbad en een subtropisch binnenzwembad aanwezig op het park. Laat je mee voeren in de kindvriendelijke stroomversnelling, glijd van de waterglijbaan of vermaak je op Pien’s watertoestel. Extra waterpret valt te beleven in de unieke waterspeeltuin op het park. Baan je een weg over een heus mini-delta-parcours via touwbruggen, stappaaltjes en keien-oversteekjes en ontdek wat deze unieke speelomgeving nog meer te bieden heeft.

Bekijken
10

Vakantiepark Ackersate

Vakantiepark Ackersate in Voorthuizen is een 5-sterren Topcamping die leuk is voor het hele gezin. Het park biedt verschillende faciliteiten voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld heerlijk zwemmen in het binnen- of buitenzwembad. Kom tot rust in de whirlpool terwijl je kinderen van een van de twee superglijbanen af roetsjen. Ben je een echte dierenvriend? Kom dan onder andere de geitjes en biggetjes aaien in de dierenweide op het park. Tijdens schoolvakanties is er een uitgebreid animatieprogramma voor jong en oud. Van knutselen, spelletjes, speurtochten of theatershows, er wordt van alles georganiseerd. Ook aan de wat oudere kinderen is gedacht. Zo zijn er verschillende sport- en speelvelden op het park aanwezig waar je kunt voetballen, tennissen en jeu de boulen. Daarnaast is er ook een sportcorner aanwezig op het park, compleet ingericht met een voetbaltafel, airhockeytafel en pooltafel. Houd je van springen en salto’s maken? Leef je dan uit in het outdoor trampolinepark op de camping. Het trampolinepark is toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen, dus ook papa en mama mogen mee naar binnen.

Bekijken

Zit de perfecte kindercamping er voor jou tussen? Of ben je misschien op zoek naar een kindvriendelijke camping in Friesland, zoals camping It Wiid? Ook aan de Hollandse kust vind je genoeg kindercampings. Wat dacht je van RCN Toppershoedje in Zuid-Holland of  camping Zonneweelde in Zeeland? Welke je ook kiest, het hele gezin gaat een ontspannen en zorgeloze vakantie tegemoet op een kindvriendelijk vakantiepark!

Benieuwd naar alle kindvriendelijke campings in Nederland? Op de pagina kindercampings Nederland vind je een volledig overzicht. Ben je van plan de grens over te gaan, kijk dan eens naar de kindercampings in Frankrijk of Italië.