Beerze Bulten - Natuur
  • Toplijstjes

Top 6 Vakantiebestemmingen in het Vechtdal

Geplaatst op 13 januari 2021

Het Vechtdal heeft enorm veel te bieden: een oase aan rust, een schitterende omgeving, sfeervolle steden, idyllische dorpen en natuurlijk rivier de Vecht. De ideale plek dus om jouw vakantie te vieren! Ontdek onze top 6 vakantiebestemmingen in dit prachtige gebied.

1

Kampeerdorp de Zandstuve

Wanneer je op zoek bent naar kindvriendelijke campings bij Hardenberg, moet je zeker een kijkje nemen bij Kampeerdorp de Zandstuve. Op deze 5-sterren camping in Hardenberg beleeft zowel jong als oud een heerlijke vakantie in het Vechtdalgebied. Kampeerdorp de Zandstuve ligt zéér dicht bij het bos. Ideaal voor een heerlijke wandeling of fietstocht! Ook ligt de camping vlak bij rivier de Vecht, waardoor je ook lekker je hengel kan uitgooien tijdens je vakantie. Blijf je liever op het park? Dat is geen probleem bij de Zandstuve, want daar valt altijd wat te ondernemen dankzij de vele faciliteiten. Van een uitgebreid recreatieprogramma tot aan een gaaf zwemparadijs.

Bij Kampeerdorp de Zandstuve heb je een ruime keuze uit diverse verblijfsmogelijkheden. Zo kun je verblijven op een van de bijna 300 groene kampeerplaatsen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een plekje te huren met privé sanitair en er huisdiervriendelijke plekjes zijn. Daarnaast kun je ook profiteren van het comfort van thuis en verblijven in een van de unieke accommodaties op deze camping bij Hardenberg. Wat dacht je van een glamping vakantie in een safaritent of een fijn huisje midden in de natuur? De keuze is reuze!

Bekijken
2

Vakantiepark Beerze Bulten

Midden in de bossen van Beerze bevindt zich 5-sterren Vakantiepark Beerze Bulten, een camping in de buurt van Ommen en gelegen in het Vechtdal. Op deze camping kun je genieten van het echte buitenleven en profiteer je tegelijkertijd van de vele faciliteiten. Zo loop je vanaf de camping rechtstreeks de natuur in en kun je lekker langs rivier de Vecht wandelen of er heerlijk over kanoën. Daarnaast beleef je ook een onvergetelijke tijd op het park. Voor jong en oud valt er genoeg te ondernemen. Zo kunnen de ouders ontspanning opzoeken in de wellness en de kinderen heerlijk spelen in de indoorspeeltuin het Giga Konijnenhol. Of beleeft het hele gezin een gezellige tijd in het zwemparadijs en bij de toffe theatershows. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Op deze autovrije camping in de omgeving van Ommen is er voor iedereen wel een geschikt verblijf. Je hebt de keuze uit diverse kampeerplaatsen midden in het Vechtdal, waarbij er zelfs luxe plaatsen zijn met privé sanitair. Ook kun je kiezen uit een van de vele accommodaties bij Beerze Bulten. Kies voor een ontspannen verblijf in een bungalow of ga voor een avontuurlijk verblijf in een safaritent. Gaat je hond ook mee op vakantie? Je hond is van harte welkom op een aantal kampeerplaatsen en in enkele accommodaties.

Bekijken
3

Vakantiepark 't Rheezerwold

Een andere bestemming in het Vechtdalgebied is Vakantiepark ‘t Rheezerwold, een ANWB Top camping in het prachtige Heemserveen. Deze camping ligt in de omgeving van Hardenberg en aan diverse natuurgebieden, zoals het Reestdal en natuurgebied het Collenhoorn. Perfect voor als je meerdere natuurgebieden wilt verkennen tijdens je vakantie! Naast de natuurrijke omgeving biedt Vakantiepark ‘t Rheezerwold nog veel meer. Op deze camping in de buurt van Hardenberg kun je tijdens je verblijf gebruik maken van vele faciliteiten. Zo is er een ruim aanbod aan sport- en spelfaciliteiten met onder andere een professioneel animatieteam en een visvijver. Zwemmen kan in ons binnen- en buitenzwembad en in de diverse horecagelegenheden kun je genieten van een heerlijke snack, maaltijd of drankje.

Bij Vakantiepark ‘t Rheezerwold heb je de keuze uit wel drie soorten kampeerplaatsen op deze camping nabij Hardenberg. De groottes variëren tussen de 100 tot 150 en er zijn diverse plaatsen waar honden van harte welkom zijn. Verblijf je liever in een accommodatie? Dat is zeker mogelijk bij ‘t Rheezerwold! Zo heb je de keuze uit verschillende huisjes variërend van een luxe lodgetent tot aan een cool kasteel!

Bekijken
4

Camping 't Veld

Wil je graag naar het Vechtdalgebied, maar liever de drukte tijdens je vakantie vermijden? Misschien is Camping ‘t Veld dan de ideale bestemming voor jou! Deze camping bij Hardenberg is de kleinste ANWB 5-sterren camping van Nederland en grenst aan circa 1000 hectare bos. Perfect voor een ontspannende boswandeling of juist lange fietstocht. Camping ‘t Veld is namelijk een participant van de Vechtdal fietsvierdaagse en start de vierdaagse ook een dag vanaf deze camping. Ondanks dat dit de kleinste 5-sterren camping is, is er genoeg te ondernemen bij Camping ‘t Veld. De kinderen beleven de grootste pret bij de animatie, het zwembad en de (binnen)speeltuin terwijl jij rustig je hengel uitgooit bij het strandmeer. 

Wanneer je komt kamperen bij Camping ‘t Veld verblijf je op autovrije en kindvriendelijke kampeervelden en zijn er diverse plekjes waar je kunt verblijven met je hond. Ook heb je hier de mogelijkheid om te kiezen voor een kampeerplaats met privé sanitair. Heb je liever wat meer comfort tijdens je vakantie? Kies dan voor een verblijf in een accommodatie. Zo zijn er verschillende soorten safaritenten en vakantiehuisjes op de camping.

Bekijken
5

Vakantiepark Hof van Salland

Of wat dacht je van een luxe vakantie in de buurt van het Vechtdalgebied? Bij het luxe vakantiepark Hof van Salland verblijf je iets verder van het Vechtdal, maar wel midden in de natuur. Het luxe vakantiepark ligt namelijk in het unieke vakantiegebied tussen rivier de IJssel en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en op de grens van Twente en Salland. Aan natuur dus geen gebrek bij dit vakantiepark! Naast de natuurrijke omgeving biedt het kleinschalige vakantiepark vlak bij Ommen ook een aantal parkfaciliteiten aan om je verblijf nog aangenamer te maken. Neem een duik in het buitenzwembad of relax op de ligweide, geniet van een heerlijke maaltijd bij het restaurant De Hazelaer of sla een balletje op de tennisbaan. 

Bij Hof van Salland zijn er diverse stijlvolle vakantievilla’s die je kan huren voor een vakantie vlak bij het Vechtdal. De villa’s zijn van alle gemakken voorzien en beschikken zelfs over een heerlijke gasgestookte haard. Daarnaast kun je ook kiezen voor extra ontspanning in de villa’s met wellness mogelijkheden zoals een heerlijke whirlpool of een fijne sauna. Naast de villa’s kun je bij Vakantiepark Hof van Salland ook verblijven in een luxe hotelkamer. Perfect voor een korte vakantie naar het Vechtdalgebied!

Bekijken
6

Natuurcamping de Lemeler Esch

De echte natuurliefhebbers halen hun hart op bij Natuurcamping de Lemeler Esch. Deze camping nabij Ommen ligt in het Vechtdalgebied. Wanneer je de camping afloopt sta je binnen een paar passen al op de Archemerberg en de Lemelerberg. Twee schitterende natuurgebieden gekenmerkt door heide, bossen, zandvlaktes en vooral veel rust. Op deze camping geniet je van de natuurrijke omgeving van het Vechtdal, maar kun je ook profiteren van de uitstekende faciliteiten. De kinderen kunnen heerlijk spelen bij de animatie terwijl jij lekker sportief aan de slag bent bij een van de bootcamps of een duik neemt in het zwembad. 

Op deze camping in de buurt van Ommen heb je de keuze om te overnachten op een kampeerplaats of in een accommodatie. De Lemeler Esch biedt een ruim aanbod kampeerplaatsen. Daarbij heb je de keuze uit autovrije kampeerplaatsen, huisdiervriendelijke kampeerplaatsen, kampeerplaatsen met privé sanitair en nog veel meer. Ook het aanbod aan accommodaties is bij De Lemeler Esch erg ruim. Verblijf in een gave bosvilla of verwen jezelf met een verblijf in een bungalow met hottub. Op deze camping bij Ommen is er voor iedereen een geschikt verblijf!

Bekijken