• Blog

Vakantie in het noorden: 4 prachtige parken in Friesland

Geplaatst op 20 oktober 2023

Friesland is een heerlijke vakantiebestemming voor een verblijf aan het water of in de natuur. Met vele mooie steden, unieke bezienswaardigheden en talloze watersportmogelijkheden wordt jouw vakantie hier onvergetelijk! Hieronder lichten wij een aantal van de mooiste vakantieparken uit in Fryslân.

1

Soal Beach Resort

Aan de oevers van het IJsselmeer ligt Soal Beach Resort; een schitterend vakantieresort in Workum met luxe appartementen. Deze zijn te boeken met een heerlijke sauna. Dankzij het ondiepe water is het strand een perfecte bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Ook is het hier mogelijk om uitdagende watersporten te beoefenen zoals wind- of kitesurfen.

Bekijken
2

Beach Resorts Makkum

Het prachtige Beach Resorts Makkum heeft een directe ligging aan het IJsselmeer. Hier kun je verblijven in een luxe villa, bungalow of appartement met een prachtig uitzicht op het water. Geniet op het mooie privéstrand met gezellige boulevard, neem een duik in het water of beoefen een gave watersport. Je kunt hier ook een boot, kano of (water)fiets huren.

Bekijken
3

Tusken de Marren

Tusken de Marren betekent letterlijk ’tussen de meren’. Dit park heeft namelijk een unieke ligging in het hart van de Friese Meren. Bijna alle vakantiewoningen liggen direct aan het water en beschikken over een aanlegsteiger voor je boot. Je kunt hier ook een boot huren. Dankzij de centrale ligging in Friesland ben je zo bij de mooiste highlights in deze omgeving.

Bekijken
4

Brinckerduyn

Brinckerduyn ligt in het hart van de Friese natuur. Dit kleinschalige vakantiepark beschikt over premium vakantiewoningen, deze zijn allemaal voorzien van een heerlijke sauna. Je kunt optioneel kiezen voor een vakantiehuis met jacuzzi of privé zwembad. Op dit park zijn er talloze mogelijkheden voor sport en spel en zelfs een luxe yogatuin. Vlak bij Brinckerduyn ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold waar je de mooiste wandel- en fietstochten kunt maken.

Bekijken

Uitwaaien in het prachtige Friesland

Friesland is dé vakantiebestemming om even helemaal tot rust te komen. Dankzij de waterrijke ligging aan het IJsselmeer en de vele historische steden zoals Leeuwarden of Sneek zul je je hier geen moment vervelen. Of je nu komt voor de natuur, cultuur, watersport of om gewoon even te ontspannen aan het strand; Friesland biedt voor ieder wat wils! Naast de uitgelichte parken in deze blog zijn hier nog veel meer mooie en unieke vakantieparken te vinden. Klik hier voor ons complete aanbod vakantieparken in Friesland!