winterkamperen
  • Blog
  • Toplijstjes

6x Winterkamperen in Nederland

Geplaatst op 8 december 2022

Dikke truien, warme sokken en de haardvuur aan … In de winter denk je misschien niet direct aan kamperen. Toch is het een bijzondere belevenis als je gaat kamperen op een wintercamping. In deze blog delen we de leukste plekken om te winterkamperen!

1

Camping de Noordster

Camping de Noordster ligt midden in het natuurgebied van Nationaal Park Dwingelderveld. Omgeven door het groen ga je hier een ontspannen en rustige vakantie tegemoet. In de winterperiode zijn alle faciliteiten gewoon geopend. Wil je het kamperen in de winter extra comfortabel maken? Boek dan een kampeerplaats met verwarmd privé sanitair. Zo hoef je niet door de kou naar het sanitair gebouw te lopen.

Bekijken
2

Camping De Jagerstee

Winterkamperen is een unieke vakantiebelevenis, zeker op RCN camping De Jagerstee waar je midden in de frisse boslucht verblijft.  Op deze familiecamping op de Veluwe kun je met je camper of caravan op een ruime kampeerplaats staan. In de omgeving kun je je dagenlang vermaken. Trek de natuur in, ga naar de dierentuin of een pretpark en geniet van een dagje wellness bij de Veluwse Bron. Met wie ga jij winterkamperen in Gelderland?

Bekijken
3

Camping Beerze Bulten

Ben je op zoek naar winter camperplaatsen in Nederland? Dan zit je bij 5-sterren ANWB topcamping Beerze Bulten goed. Huur een comfortplaats met privé sanitair op dit kindvriendelijke vakantiepark. Het park beschikt over veel faciliteiten, zodat je je ook bij minder mooi weer niet hoeft te vervelen.

Kijk ook zeker eens naar de accommodaties die je op deze camping kunt huren. In onder andere de Wikkelhouse of Youpi! Lodge kun je in de winter heerlijk vertoeven.

Bekijken
4

Ardoer camping Julianahoeve

Op camping Julianahoeve kan jong en oud het hele jaar door genieten van een onvergetelijke vakantie. Het park beschikt over een ruim aanbod faciliteiten, luxe kampeerplaatsen en diverse verhuuraccommodaties. Dit is de perfecte wintercamping in Zeeland!

Bekijken
5

Vakantiepark Mölke

Kijk je er tegenop om met je eigen kampeerspullen te gaan kamperen in de winter, maar wil je wel graag het campinggevoel ervaren? Verblijf dan in de winter bij vakantiepark Mölke. Je kunt hier moderne cottages, gave boomhutten en knusse tiny houses huren. Maak kamperen in de winter extra comfortabel door te slapen in een accommodatie met wellness. Na een dagje in de koude buitenlucht kun je opwarmen in de hottub, heerlijk!

Bekijken
6

Vakantiepark BreeBronne

Ook de winter is een perfect seizoen om er even lekker tussenuit te gaan. 5-sterren Vakantiepark BreeBronne is daar de perfecte plek voor! Verblijf in een Bos Cottage, Water Cube, Bos Villa of Bos Cube op de wintercamping in Limburg. Warm helemaal op na een heerlijke winterse wandeling in een vakantiehuis met wellness!

Bekijken

Winterkamperen Nederland en verder Europa in

Naast de wintercampings die we in deze blog hebben gedeeld, zijn er in Nederland natuurlijk meer campings open in de winter. Benieuwd naar andere jaarcampings in Nederland? Bekijk dan dit overzicht met campings die het hele jaar open zijn.

Ook verder Europa in kun je kamperen in de winter. Wat dacht je bijvoorbeeld van camping Brilon in Duitsland. In de buurt van de camping kun je zelfs skiën en langlaufen. Of boek een winter kampeerplaats bij RCN Belledonne in Frankrijk, waar je kampeert in het grootste skigebied van de Alpe d’Huez!

Is kamperen in de winter niet te koud?

Winterkamperen met je eigen caravan of camper klinkt misschien niet heel comfortabel, maar met een goede voorbereiding ga je een onvergetelijke tijd tegemoet! Neem goede slaapzakken, isolatiematjes en warmwaterkruiken mee om lekker warm te blijven. Wil je het jezelf comfortabeler maken, dan kun je op een wintercamping in Nederland ook een volledig ingerichte accommodatie huren. Het voordeel van kamperen in de winter is dat het vakantiepark vaak niet volgeboekt is en je dus in alle rust en ruimte vakantie kunt vieren.

Wil je ons volledige aanbod Topcampings bekijken? Die vind je hier!