• Blog
  • Toplijstjes

Camping met paarden

Geplaatst op 29 december 2022

Camping met paarden

Wil je graag op vakantie met je eigen paard? Dat is op verschillende paarden campings in Nederland mogelijk. Wij hebben de leukste campings met manege op een rijtje gezet!

1

Camping de Kuilen

Deze 4-sterren camping is perfect voor paardenliefhebbers. Er is een stalling en een overdekte rijhal aanwezig. Je kunt natuurlijk ook lekker de natuur in met je paard, want in de directe omgeving vind je prachtige natuurparken.
Maak je over kampeerspullen geen zorgen, je huurt namelijk een comfortabele glamping tent op camping de Kuilen. Het is zelfs mogelijk om een safaritent met privé sanitair te huren. Hier gaat het hele gezin een zorgeloze vakantie tegemoet!

Bekijken
2

Ardoer ‘t Noorder Sandt

Ben je op zoek naar een kampeervakantie aan de kust? Verblijf met het hele gezin op camping ‘t Noorder Sandt. Vanaf het park wandel je zo naar het strand of neem bij minder mooi weer een duik in het binnenzwembad. Deze 4-sterren camping beschikt over een mini manege, zodat je je eigen paard mee kunt nemen. Tip: volg de ruiterroute Duinvliet.

Je kunt zowel een accommodatie huren als met je eigen tent of caravan op vakantie. Kamperen met paard is bij camping ‘t Noorder Sandt een feestje!

Bekijken
3

Vakantiepark Sandberghe

Of je nu op zoek bent naar rust, lekker actief bezig wilt zijn of op zoek bent naar avontuur, er is voor ieder wat wils op vakantiepark Sandberghe. Het park beschikt over een ruim aanbod faciliteiten, zoals een buitenzwembad, speeltuin en een barrelsauna. Deze camping met paardenstallen ligt in een bosrijke omgeving, perfect voor een fijne buitenrit. Een dagje naar dierenpark Zie-Zoo en de Efteling mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze kampeervakantie.

Bekijken
4

Camping de Haeghehorst

5-sterren camping de Haeghehorst in Gelderland is perfect voor jonge gezinnen. Deze gezellige camping is voorzien van vele activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Je kunt er zowel ruime kampeerplaatsen huren als een stoere safaritent of wellness bungalow huren. Ook zijn er speciale kinderbungalows aanwezig, waar een kinderspeeltuintje en een kinderbox aanwezig is. Uiteraard wordt je paard ook niet vergeten. Direct naast de camping ligt manege Sequoia Stables, waar je je paard kunt stallen. Kortom, er is aan alles en iedereen gedacht!

Bekijken
5

Camping de Boshoek

Hoewel je je eigen paard niet kunt stallen op camping de Boshoek, mag deze 5-sterren topcamping op de Veluwe niet in dit rijtje ontbreken! Stal Jacobs komt namelijk in de zomerperiode meerdere keren naar de camping, zodat je een rondje op een pony kunt rijden. Daarnaast zijn buitenritten en paardrijlessen mogelijk. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de andere dieren op de kinderboerderij van het park.
Of je nu op zoek bent naar een kampeerplaats, luxe safaritent of groepsaccommodatie, er is voor iedere wens en budget een geschikt verblijf!

Bekijken

Kamperen met paarden

Wil je je trouwe viervoeter niet missen tijdens je kampeervakantie? Dan neem je je paard of pony toch gewoon mee! Het voordeel van een camping met manege is dat je vaak in een natuurrijke omgeving kampeert. Veel groen om je heen, mooie wandel-, fiets-, of ruiterroutes in de directe omgeving en in alle rust en privacy vakantie vieren. Naast een paardenstalling zijn de campings vaak voorzien van veel andere faciliteiten, zoals een zwembad, een speeltuin, een sportveld en animatie. Zo hoef je je geen moment te vervelen als je gaat kamperen met je paard!

Paardencamping in Nederland

In deze blog hebben we een top 5 campings met paarden in Nederland gedeeld, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Wat dacht je van een boerencamping met paarden? Of kies voor een camping aan het strand, zodat je een mooie buitenrit langs de kust kunt maken. In Noord-Brabant heb je ook de meest uiteenlopende prachtige ruiterroutes. Kortom, de keuze is reuze!