Kleinschalige luxe campings in Nederland
  • Blog
  • Toplijstjes

Top 9 kleinschalige luxe campings

Geplaatst op 23 maart 2022

Top 9 kleinschalige luxe campings

Een kleinschalige camping betekent meestal veel gezelligheid en een fijne vakantie voor iedereen. Er zijn in Nederland veel leuke campings die kleinschalig én luxe zijn. Wij hebben hieronder een lijst opgesteld met de 9 beste, die stuk voor stuk goed zijn beoordeeld. Bekijk snel welke!

1

Camping de Norgerberg

De Norgerberg is een kleinschalige luxe camping in Drenthe, perfect voor natuurliefhebbers en gezinnen met kinderen. Hier verblijf je op luxe en ruime kampeerplaatsen die zijn voorzien van wateraansluiting, riolering en tv-aansluiting. Je kunt hier gebruikmaken van een luxe sanitairgebouw met een speciaal gedeelte voor de kleintjes. Ook is het mogelijk om optimale luxe en comfort te ervaren op de kampeerplaatsen met privé sanitair én complete buitenkeuken!

Deze 5-sterren ANWB camping is gelegen in de bosrijke natuur van het dorpje Norg. Vanaf deze camping maak je heerlijke wandel- en fietstochten of ga je op ontdekkingstocht in het struin & duinpad. De Norgerberg beschikt over een zwembad met schuifdak, restaurant, wellness en diverse sport- en spelfaciliteiten. De perfecte vakantie voor jong en oud!

Bekijken
2

Camping de Witte Berg

Ook de geliefde Witte Berg is een 5-sterren ANWB Top Camping, gelegen in Ootmarsum, middenin de Twentse natuur. Net als De Norgerberg (zie hierboven) beschikt deze kleinschalige luxe camping de Witte Berg over uitstekende voorzieningen: een binnen- en buitenzwembad in één, leuke waterspeeltuin, natuurlijke zwemvijver, gezellige horeca, (indoor) speeltuin, diverse speeltoestellen en een visvijver.

Deze camping is voorzien van twee luxe sanitairgebouwen die beide beschikken over kindersanitair, familiedouches, een wasserette en chemisch toilet. Speciaal voor kampeerauto’s is er een camperservicestation op het park. Hier kunnen kampeerders vuilwater afvoeren, vers drinkwater tappen én het chemisch toilet legen. Kamperen in Twente betekent genieten van veel ruimte met luxe en comfort binnen handbereik. Geniet ongestoord van alle rust en privacy en maak gebruik van de gratis WiFi. Ook hier beschikken een aantal kampeerplaatsen over privé sanitair.

Bekijken
3

Camping 't Veld

Een gezellige, kleinschalige luxe familiecamping in Rheeze: dé kleinste ANWB 5-sterren camping van Nederland ’t Veld ligt in het prachtige Vechtdal. Camping ’t Veld is gelegen in de gemeente Hardenberg in Overijssel en is dé ideale vakantiebestemming voor een fijne ontspannen, onbezorgde vakantie. Deze camping biedt ruime kampeerplaatsen en luxe comfortplaatsen mét privé sanitair.

De camping is gelegen middenin de bossen en grenst daarnaast direct aan diverse wandel- en fietspaden. Het is een heerlijke camping voor gezinnen met kinderen én huisdieren. ’t Veld is namelijk autovrij en de kampeervelden zijn kindvriendelijk. De kampeerplekken beschikken over 10 ampère stroom, CAI-aansluiting, watertappunt en waterafvoer. Camping ’t Veld barst van de faciliteiten, zoals een overdekt zwembad met waterglijbaan, animatie voor jong én oud, visvijver met zandstrand, gezellig restaurant en een jeu de boules baan!

Bekijken
4

Camping de Noetselerberg

Kamperen in Nijverdal bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug? Camping de Noetselerberg is een comfortabele en kleinschalige luxe camping geschikt voor alle leeftijden. De camping ligt in een bruisende omgeving met volop fiets- en wandelmogelijkheden. Je kunt hier kamperen met je eigen tent, caravan of vouwwagen. Een aantal kampeerplaatsen beschikken over een eigen sanitairunit met toilet, douche en wastafel. De overige kampeerplaatsen liggen dicht bij het toiletgebouw, wel zo handig!

Alle kampeerplaatsen beschikken over een goede WiFi verbinding en daarnaast zijn er huisdiervrije en huisdiervriendelijke kampeervelden. Kinderen vermaken zich volop op deze camping: bij het subtropisch binnenzwembad, buitenbad en peuterbaden, met het actieve animatieteam, in de indoor speeltuin en bij de outdoor speeltuinen. Op deze camping is een snackbar, uitstekende bistro en ontbijtservice aanwezig. De Noetselerberg heeft ook een eigen e-bike-, fiets- en mountainbike verhuur.

Bekijken
5

Vakantiepark 't Rheezerwold

In Heemserveen, vlak bij het stadje Hardenberg, in het Overijsselse Vechtdal ligt vakantiepark ’t Rheezerwold. Dit leuke en prachtig gelegen vakantiepark is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten én gezellige uitjes in de omgeving. Op ’t Rheezerwold kampeer je op ruim opgezette kampeerplaatsen die van alle gemakken zijn voorzien. Je hebt de keuze uit verschillende kampeerplaatsen met een oppervlakte van 1oo tot 150 m2.

Aan faciliteiten geen gebrek op dit kleinschalige luxe vakantiepark: een binnen- en buitenzwembad, wellness faciliteiten, sanitair gebouwen en de mogelijkheid tot privé sanitair, een modern terras en diverse speeltuinen. Vandaar dat ook dit park zich een 5-sterren camping mag noemen. Aan de buitenzijde van ’t Rheezerwold is een prachtige visvijver waar je urenlang kunt vertoeven. Jong en oud vermaken zich op de tennisbaan, de jeu de boules baan, het basketbalveld of met het animatieteam. Verken het afwisselende landschap op de grens tussen Duitsland, het Vechtdal en Reestdal met de fiets of te voet.

Bekijken
6

Camping Zonneweelde

Een kleinschalige luxe camping op slechts 950 meter van het prachtige zandstrand van Nieuwvliet in Zeeland? Camping Zonneweelde! Op deze 5-sterren camping geniet je van een heerlijke familievakantie op ruime comfort kampeerplaatsen. De camping biedt gezellige kampeervelden en door de gemoedelijke sfeer die er hangt voel je je snel thuis. Op de camping is gratis WiFi aanwezig.

De kampeerplaatsen met privé sanitair beschikken over een ruime inloopdouche, vaatwasmachine en koelkast. En dat allemaal naast je kampeerplaats! Door het uitgebreide aanbod van activiteiten en faciliteiten op het park is er voor alle leeftijden wat wils. Er is onder andere een buitenzwembad mét waterspeeltuin, topanimatie, speeltuinen, restaurant en snackbar, supermarkt en fietsverhuur. Camping Zonneweelde ligt aan het fietsknooppunten netwerk, waardoor je snel met je route kunt starten. Vanaf hier ontdek je de mooiste plekjes van de streek!

Bekijken
7

Camping 't Geuldal

Tussen het bourgondische Maastricht en het oude mergelstadje Valkenburg ligt de gezellige familiecamping ’t Geuldal. De vele faciliteiten op deze kleinschalige luxe camping, ruime kampeerplaatsen en prachtige natuur maken dit tot een ideale vakantiebestemming. Op deze camping heb je de keuze uit diverse kampeerplaatsen die allemaal voldoende privacy en schaduw bieden door de natuurlijke ligging van ’t Geuldal.

Er zijn 4 goedverzorgde én verwarmde sanitairgebouwen aanwezig op de camping. ’s Ochtends geniet je van heerlijke warme broodjes. Op het hele terrein kun je gebruikmaken van gratis WiFi. Wil je graag samen met je trouwe viervoeter kamperen? Bij camping ’t Geuldal zijn honden van harte welkom. Per kampeerplaats zijn maximaal 2 honden toegestaan. Ga een dagje op pad en bezoek de grotten in Valkenburg, het Bonnefanten museum, de stad Roermond of GaiaZOO. Verken het Limburgse Heuvelland te voet of met de fiets. Onderweg is er ontzettend veel te zien!

Bekijken
8

Vakantiepark Mölke

Mölke: dat is hét vakantiepark en dagje uit voor de échte levensgenieter. Op dit kleinschalige luxe vakantiepark, gelegen aan de Regge in Twente, ontdek je hoe het is om te leven op een rustig tempo! Vakantiepark Mölke is een 5-sterren ANWB topcamping en de ruime kampeerplekken zorgen voor een heerlijke kampeerervaring. Je kunt kiezen voor een kampeerplek aan het water of een kindvriendelijke kampeerplek dicht bij één van de speeltuinen.

Het is ook mogelijk om een kampeerplaats met privé sanitair te boeken. Daarnaast is er speciaal kindersanitair beschikbaar. Mölke ligt vlak bij de prachtige omgeving van de Sallandse Heuvelrug. Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen. Of huur een bootje en verken de Reggestreek vanaf het water. Vakantiepark Mölke beschikt over een overdekt zwembad, wellnessfaciliteiten, recreatieteam, binnenspeeltuin, viswater en een snackbar en restaurant. In de streekwinkel worden heerlijke streekproducten verkocht. Het proberen waard!

Bekijken
9

Camping Vreehorst

Midden in Nationaal Landschap Winterswijk – in de Achterhoek – ligt Camping Vreehorst, een gezellige 4,5 sterren camping. Deze kleinschalige luxe camping biedt diverse soorten kampeerplekken met de mogelijkheid voor privé sanitair. De luxe en ruime sanitairgebouwen zijn van alle gemakken voorzien. Ook op de kampeervelden van camping Vreehorst is je trouwe viervoeter van harte welkom.

Deze camping beschikt over veel verschillende faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, prachtige vijver, sport- en spelmogelijkheden, recreatieteam, sauna en fietsverhuur. Tijdens je bezoek aan camping Vreehorst geniet je van het prachtige en unieke landschap van de Achterhoek. Camping Vreehorst is omgeven door onder andere de prachtige natuurgebieden Bekendelle en het Korenburgerveen. Maak heerlijke wandelingen of fietstochten en geniet van het coulissenlandschap. Tijd om de Achterhoek te verkennen!

Bekijken